REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE
Prezentul regulament de organizare si functionare a fost adoptat de catre ADUNAREA GENERALA a membrilor fondatori , conform procesului verbal de sedinta din data de 15.10.2011 si are ca baza legala art 13,lit c din Statutul Asociatiei.
Art 1. Avand in vedere faptul ca sediul juridic al asociatiei este impropriu unei bune desfasurari a activitatii , activitatea adminstrativa si economica a Asociatiei se va desfasura in sala de conferinte a Hotelului Austin.
Art 2. Avand in vedere art 4 din statututul asociatiei Presedintele pe baza hotararii consiliului director prin decizie va infiinta un consiliu de studiere a principiilor , culturii ,muzicii si traditieiilor haiducesti .
Art 3. Pentru buna desfasurare a acestui consiliu director va aproba prin hotarare regulamentul de organizare si functionare al acestui consiliu.
Art 4. Dobandirea statutului de membru aderent:
- Persoanele fizice care doresc sa dobandeasca statutul de membru aderent vor trebuii sa indeplineasca urmatoarele conditii :
- Sa depuna juramantul de haiduc.
- Sa semneze adeziunea si juramantul haiducesc.
- Sa achite cotizatia pe minimum 6 luni in avans..
- Sa fie admis de catre comisia de validare a membrilor aderenti din care trebuie sa faca parte obligatoriu unul dintre membrii fondatori sau un reprezentant imputernicit cu procura speciala al Presedintelui asociatiei.
- Documentele necesare inscrierii in registrul membrilor aderenti sunt ; (copie Xerox Carte de Identitate sau Pasaport , copie Xerox diploma de studii si 2 poze legitimatie.
- Cotizatia lunara pentru membrul aderent persoana fizica este de 10 lei/luna
- Persoanele Juridice care doresc sa devina membrii aderenti vor trebuii sa indeplineasca urmatoarele conditii :
- Sa depuna o cerere de aderare , insotita de o decizie a adunarii lor generale in acest sens.
- Persoana fizica care va reprezenta persoana juridica in adunarea generala trebuie sa fie membru aderent.
- Persoana fizica care va reprezenta persoana juridica in adunarea generala va trebuii sa aibe imputernicire expresa in acest sens .
- Persoana juridica va trebuii sa plateasca pentru admitere cotizatia in avans pe 1 an.
- Cotizatia lunara pentru persoane juridice este de 30 lei/luna pentru Societati si 15 lei /luna pentru ONG-uri.
- Documente necesare la inscriere pt persoanele juridice (statut , act constitutiv , cod fiscal , cod unic de identificare)
Art 5. Depunerea Juramantului de catre persoanele fizice se va putea face doar in prezenta a minimum 3 capetenii haiducesti dintre care cel putin 1 trebuie sa fie capetenie fondatoare sau delegat special al Presedintelui (capetenie nationala) si a minim 5 haiduci .
- Statutul de capetenie Nationala este al Presedintelui Fundatiei.
- Statutul de capetenie este dat Tuturor Membrilor Fondatori
- Statutul de capetenie locala este data Presedintilor Organizatiilor Judetene si Locale ale asociatiei , prin hotarare luata cu minimum 51 % din voturile membrilor fondatori.
Art 6. Procedura de depunere a juramantului este urmatoarea :
- Juramantul se depune de fiecare data doar dupa ora 10.00 seara ,intr-o camera semiobscura , sau in padure.
- La depunerea juramantului , candidatul la statutul de Haiduc ,va fi pus in genunchi , legat la ochi I se vor pune symbolic lanturi la maini si picioare pentru a medita.
- Dupa jumatate de ora pe rand fiecare haiduc este luat de mana si trecut prin proba apei , a focului si a pamantului , ghidat fiind de catre indrumatorul sau.
- Dupa ce acesta va trece prin cele trei probe , va fii dus in fata capeteniei fondatoare sau a capeteniei delegate sa conduca ceremonialul si dupa asezarea in pozitie de lupta a celor 5 frati haiduci , acestia la ordinul capeteniei ce conduce ceremonialul vor ridica legatura de pe ochi a candidatului la statutul de haiduc .iar capetenia delegata sa conduca ceremonialul cu sabia pe capul acestuia
- Dupa eliberarea din sclavie si intuneric , capetenia delegata sa conduca ceremonialul , va pune sabia de ceremonie pe capul acestuia si il va pune pe candidat sa repete dupa el juramantul HAIDUCULUI , cu mana pe biblie.
- Dupa depunerea juramantului Capetenia organizatiei din care acesta urmeaza sa faca parte ii va scoate lanturile de la maini si de la picioare ,eliberandu-l pe acesta din sclavie si frica .
- Proba apei , inseamna ghidarea acesuia ,catre un bazin cu apa, acesta fiind ghidat astfel incat acesta sa intre cu piciorul descult direct in bazinul cu apa ,moment in care din fata unul dintre haiduci ii va arunca in fata o ceasca cu apa.
- Proba focului , cu mainile intinse in fata, candidatul va trebuii sa reziste la apropierea focului de mana ( focul niciodata nu va trebuii vreodata sa atinga mana candidatului ,acesta trebuind sa se opreasca atunci cand caldura va ajunge la mana candului ).
- Proba pamantului , candidatul va fii intins pe jos si p e el va fii presarata o mana de pamant.
- Juramantul Haiducului va avea urmatorul continut :
“ Eu __________________________jur sa respect constitutia si legile tarii mele , jur sa respect traditiile , principiile si secretele haiducesti ce imi vor fii incredintate , jur sa lupt pentru onoare , adevar si dreptate , jur sa nu imi tradez fratii mei haiduci si la nevoie sa ii ajut si sa ii apar neconditionat.
In cazul in care nu voi respecta juramantul , accept sa fiu excomunicat si sa primesc cu stoicism oprobiul fratilor mei haiduci.
Asa sa imi ajute dumnezeu ! “
- Excomunicarea inseamna ,excluderea unui haiduc din asociatie pe baza unei decizii luate de catre o comisie special numita de catre adunarea generala a membrilor fondatori , comisie care are rolul de a judeca daca fapta savarsita de catre haiduc a dus la incalcarea cu voie a juramantului de haiduc.
- Dupa depunerea juramantului , capetenia ce conduce ceremonialul , va intocmii un process verbal ,in care va stipula ca persoanele solicitante sa obtina statutul de haiduc , au depus juramantul si au trecut testul apei , al focului si al pamantului , va stipula numele celor trei capetenii prezente care certifica respectarea ceremoniei depunerii juramantului ,iar acestii impreuna cu ceilanti haiduci prezenti la ceremonie , vor semna procesul verbal pe care il vor inmana pentru aprobare catre presedintele asociatiei .
- Presedintele asociatiei va verifica procesul verbal si in maxim 24 de ore de la verificarea acestuia va admite sau va respinge cereea de primire in haiducie a solicitantilor .
- Daca va admite cereea atunci secretarul general , va intocmii Diploma si legitimatia de haiduc si aceasta va fii transmisa catre organizatia din care acesta va face parte in maximum 15 zile de la inregistrarea procesului verbal la secretariatul asociatiei.
Art 6. Calitatea de Presedinte de Onoare poate fii acordata prin Hotarare a adunarii generale cu 51 % din voturile celor prezenti daca adunarea este statutara , in conditiile art 8 , pct c. al 1 din statutul asociatiei.
Art 7. Calitatea de membru poate fii acordata oricarei personae fizice ,care doreste sa participle la actiunile asociatiei , pe baza unei adeziuni depuse catre acestia catre asociatie si a unei taxe anuale de 25 de lei.
Art 8. In vedere obtinerii drepturilor atribuite de catre art 9. din statut prioritate in ordine au dupa cum urmeaza :
- Membrii fondatori
- Membrii aderenti
- Presedintele de Onoare
- Membrii de Onoare
- Membrii
- Celelalte persoane interesate pe baza experientelor profesionale .
Art 9. In vederea unei bune desfasurari a lucrarilor adunarii generale , presedintetele pe baza solicitarilor la cuvant facute cu pana la o saptamana inainte de sedinta adunarii generale , va intruni ordinea de zi , solicitantul va depune in scris , discursul ce urmeaza a fii facut si / sau propunerile sale.
- Dupa inchiderea ordinii de zii , presedintele nu va mai permite nici unui membru luari de cuvant in afara ordinii de zii.
- Membrii ce nu vor respecta aceasta regula vor primii pe rand urmatoarele sanctiuni :
- Mustrare verbala
- Mustrare scrisa
- Eliminarea din sala de sedinta, (in cazul refuzului de a parasi sala de sedinte , persoana care nu respecta decizia sa fie evacuata de catre echipa de ordine aflata la dispozitia Presedintelui ).
Art 10. La inceperea fiecarei sedinte ,ordinea de zi va fii citita urmand ca solicitarile de ultima ora sa fie trecute pe un tabel separat si punct cu punct sa fie aprobat de catre adunarea generala , intreaga ordine de zi.
Art 11. Consiliul director de conducere se intruneste lunar in prima sambata din luna incepand cu ora 11.00 in sedinta ordinara.
Art 12. Presedintele poate convoca , telefonic in cazuri exceptionale sedinta extraordinara a consiliului director al asociatiei ,ori de cate ori este necesar acest lucru.
Art .13. Avand in vedere hotararea adunarii generale nr 1 din 15.10.2011 , componenta consiliului director de conducere va fii:
- Mavrodin Nicolae – Presedinte
- Talpau Florin - Vicepresedinte
- Nadolu Petre - Vicepresedinte
- Mircea Cristian - Secretar General
- Boboc Nelutu - Membru
- Stefan Aurica - Membru
- Raducu Eugen =Membru
Art 14. Noul cenzor al asociatiei fiind incepand cu data de 15.10.2011 dl . ec. Tudor Machitescu.
Art 15. Consiliul director de conducere se considera legal intrunit in prezenta a minim 5 membri .
Art 16. Consiliul director de conducere va fii prezidat si condus de catre presedinte , sau in lipsa acestuia de catre vicepresedintele delegat.
Art 17. Hotararile Consiliului director de Conducere , vor fii declarate adoptate cu 51 % din voturile celor prezenti.
Art. 18. Pentru o buna desfasurare a activitatii asociatiei , incepand cu data de 25.10.2011 vor fi infiintate :
- Registrul Membrilor Fondatori (acesta va contine fisa de evidenta , poza,si xerocopii dupa carte de identitate , diploma de studii si certificate de nastere).
- Registrul Membrilor de Onoare , acesta va contine fisa membrului de onoare
- Registrul Membrilor aderenti (acesta va contine fisa de evidenta , poza,si xerocopii dupa carte de identitate , diploma de studii si certificate de nastere)
- Registrul Membrilor (acesta va contine fisa de evidenta , poza,si xerocopii dupa carte de identitate , )
- Registrul de procese verbale al Adunarii Generale
- Registrul de procese verbale a Consiliului National de Conducere
- Registrul de procese verbale a Consiliului de administratie.
- Registrul de evidenta a diplomelor
- Registrul de evidenta a legitimatiilor
- Registrul de evidenta a plachetelor , insignelor si medaliilor.
- Registrul de intrari si iesiri
- Registrul de incasari si cheltuieli
- Registrul documentelor juridice
- Registrul de evidenta documente cu regim special.
Art 19. De asemenea Asociatia va achizitiona program legislativ , program de evidenta contabila si facturare, program intogmire proiecte de finantare.
Art 20. Consiliul director de conducere va adopta prin hotarare Regulamentul de Ordine interioara.
Prezentul regulament de organizare si functionare a fost adoptat in data de
21.10.2011